Nyfødtfotografering er absolutt en trend som har kommet for å bli. Det synes vi er utrolig gøy! Det å få lov til å være en del av så mange familier sine første dager med nytt familiemedlem er veldig spesielt og noe vi ønsker å gjøre MYE av! Det er mange spørsmål rundt nyfødtfotografering og forhåpentligvis kan denne siden gi noen svar. Når det er sagt så svarer vi selvfølgelig på mail og telefon også.

Når er det beste tidspunktet for fotograferingen? 

Vi anbefaler alltid å ta fotograferingen ca 4-10 dager etter fødsel. Da er barnet fortsatt veldig liten og sover (forhåpentligvis) mye. Det er også enklere å posere dem. Noe av sjarmen med nyfødtfotografering er jo at de kan ligge som en liten ball!

Når bør vi booke time?

Det lønner seg å booke time allerede et par måneder før termin. Det er ikke et ”must”, men vi vet at jo nærmere termin, jo flere andre ting har man å tenke på! Vi finner en tid ca 5 dager etter termindato. Denne timen blir veldig ofte flyttet, men da har man et utgangspunkt. Etter fødsel er det selvfølgelig mange ting som dukker opp og mange følelser. Vi har forståelse for at fotografering ikke er det første man tenker på. Da er det kjekt at vi kan følge opp og mase litt. 😉

Hvor lenge varer fotograferingen?

Det settes av 3 timer til nyfødtfotograferingen. Dette høres for mange mye ut, men det er ofte nødvendig. Å få barnet til å sove kan være tidskrevende, derfor sørger vi for et varmt rom og en rolig atmosfære. Her er det viktig å ikke stresse, men ha god tid til stell og matpauser.

Hva må vi ta med?

Her i studio har vi både tepper og pledd og litt forskjellige antrekk, men det er kjempefint når kunden også selv har med noe. Dette er bilder man skal se tilbake på i lang tid, da kan det være morsomt med noe som er mer personlig. Ofte rekker man 1-2 antrekk under en fotografering, men de fleste bildene tar vi uten klær.

Pakkeliste: Antrekk, pledd, snacks, bleier.

Hva slags klær skal vi ta med?

Gjerne noe hjemmestrikka! Alle babyklær er søte, men velg gjerne klær som ikke stjeler for mye oppmerksomhet fra barnet. Dette gjelder også resten av familien om dere også ønsker å være med på noen bilder. Ta gjerne en titt for inspirasjon på dette gjesteinnlegget av Indiblomst HER hvor du også kan få en gratis strikkeoppskrift!

Kan vi ta noen søsken eller familiebilder også?

Selvfølgelig! Med søsken anbefaler vi å finne en løsning hvor vi kan starte med søskenfotograferingen eller familiefotograferingen, så kan storebror/søster kanskje dra etter dette. Det er kjedelig å sitte og vente! Noen ganger kan det være litt for urolig for minsten som skal sove.

Kan dere komme hjem til oss hvis vi ikke ønsker å komme i studio?

Vi drar gjerne på hjemmebesøk! Fordelen med studio er at det er mer lys å jobbe med og plass for å få mer variasjon i bildene. Fordelen med å være hjemme er at dere slipper å stresse ut så kort tid etter fødsel.

Hva koster det?

Pris på nyfødtfotografering hos oss er 2500,- Dette inkluderer ingen bilder og gjelder kun for selve fotograferingen. I ettertid av fotograferingen får dere en oversikt over bildene på web. Disse bildene er lavoppløselige og med vannmerke. Etter dere har sett på bildene så inviterer vi gjerne til en visningstime her hos oss. Da kan vi hjelpe dere med utvelgelse av bilder og vise de forskjellige produktene vi tilbyr. På hjemmesiden HER kan dere se priser på etterbestillinger.

TIPS! Velg en fotograf som du synes har fine bilder fra før! Det finnes mange dyktige fotografer i Oslo og omegn, så velg den du liker best. Våre bilder er ofte uten for mye rekvisitter. Vi ønsker at fokuset skal være på barnet uten for mye ”dill dall”. Send oss gjerne en e-post om dere har noen flere spørsmål angående nyfødtfotgrafering. Velkommen skal dere være!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *